timbuktu

Ikväll spelar Timbuktu på grönan och det skulle vara så himla roligt att åka dit, vilket vi hade tänkt göra med familjen. Men kroppen har inte riktigt samarbetat på sistone (som om den någonsin brukar göra det) och nu har jag gått omkring med en råförskylning i två veckor. Inte så kul. Så därför är jag hemma och vilar idag, i hopp om att det ska hjälpa mitt imunförsvar på traven. Håll era tummar. Snart ska jag upp till ica och köpa någon lätt lunch, och efter det blir det nog till att sätta på någon go film och krypa ned under täcket ett tag till!

jag har gjort det igen

Skulle bara gå in och justera headern ett snäpp, och tadaboooom, så raderade jag hela designen. Applåder och stående ovationer, tack. Så nu får bloggen se ut såhär ett tag, koda design är ingenting min hjärna klarar av för tillfället.

if I could be your superman, I'd fly you to the stars and back again

Hemma från skolan efter en omvälvande dag, eller ja, ganska händelselös om jag ska vara ärlig. Vilket jag borde vara, men man vet aldrig med mig, se upp! Blev rörd imorse när jag gick mot Emma. Jag såg en liten fågelunge som frysit ihjäl, stackars mama birdie och the siblings. Djupt. Sedan hade jag lektioner, lunch och återigen lektioner. Det är inte så mycket seriöst skolarbete kvar nu, vilket självklart är väldigt skönt! Inga fler prov i alla fall. Party, wheyo. Sen, nu på eftermiddagen gjorde jag först varma mackor och sedan pannkakstårta-mos med min fina syster. Det blev faktiskt ganska gott!

och jag förstår om du skulle träffa någon bättre sedan

Hej på er! De senaste dagarna har jag haft fullt upp, vilket resulterat i ännu en bloggtorka. Min blogg börjar likna Sahara numera. Men jag kämpar på närhelst jag kan, och ni verkar ju stanna kvar ändå. Om ni har någora önskemål, förslag på inlägg eller bara allmänna frågor, kan ni bara kommentera detta inlägget, eller vilket annat som helt för den delen.

Kort sammanfattning av helgen:
Lördag - Vaknade upp vid Emmas sida, gick hem på eftermiddagen och tillbringade sedan helgen hemma framför eurovision. Pissade på mig av lycka när hon vann, fan va gött (in the words of a göteborgare).
Söndag - Kortis blev långis, när jag och Emma skulle en halvdag till stockholm. Dubbelmissade tåg och kom hem helt utmattad runt sextiden för att sedan sitta utelåst i en hel timma, innan le pears (päron på els-franska, för er lite mer efterblivna) returned home.
Idag - Skolan med engelska redovisning, SO prov och dubbelinlämmning på svenskan - jobbig dag, destå skönare nu efteråt. *andas ut*

extremt extremt extremt duktig. extremt extremt extremt bra låt.

vårshower



Hej Emelies fingrar och Mr. Nyckelpiga.

Kära vänner, hoppas ni njuter av värmen, det gör nämligen jag. Wheyo. Idag har varit en minst sagt varm dag. Jag har stått i en svettig aula och körat till årets vårshower. Snart ska jag tillbaks igen och sjunga i kvällsföreställningen. Nu vet ni det. Sedan ska jag äta middag, sedan ska jag agera nattgäst @ Emmas place. Nu vet ni det också. Jag har varken tid eller något speciellt inressant att säga, så jagsäger hej då, men vi hörs senare! Eller gör vi...? Mohahaha.

wanted - zara



shorts//299kr skor//399kr väska//399kr halsband//249kr linne//299kr

Klippte bara ihop ett fult collage på lite fina saker från zara som inte direkt skulle nekas en plats i sommargarderoben. Ingenting jag har råd med, dock.

Q/A

Anonym om kjolen jag sydde idag:
så fin!
Svar: Tack så mycket! :)

Anonym om på ruta 1:
Är du tillsammans med någon?:)

Anonym om we used to be the luminary ones:
Gillar du någon just nu?
Svar: Hej anonym 1 och anonym 2. Trevligt att talas vid! 1 nej, det är jag inte. Och 2 nja. Vill inte gå in på fler detaljer här, fråga mig i verkligheten om ni är nyfikna! :)

Malin Grotherus om livrädd för att leva, dödsrädd för att dö:
Älskar din blogg sötnos <3
Den 3:e bilden längst ner är såååååå fiin =)
Kramiz
Svar: Tack så himla mycket gose. Det värmer! <3

Alex om på ruta 1:
Jag håller fullkomligt med dig, det är bland det mest underhållande som finns, att sitta och kolla på människor. Jag och min mormor satte oss på en bänk på stan en gång och bara glodde HAHAH. Sa jag ens det där? :$
Jaja, är glad över att det finns fler som jag!
Svar: Åh, vad underbart att du är med mig Alex! Och du är inte ensam ska du veta, jag och Bahar brukar också hålla hus på bänkarna i stan och stirra på folk! Hehe ;)

Jag vill bara understryka att jag verkligen tycker om när ni kommenterar vänner! (och när ni inte kommenterar anonymt, jag kommer inte vara taskig bara för att ni skriver ert namn - tvärtom!

eurovision song contest



Älskade vän, du är så fin!

Jag sitter och kollar ikapp eurovision song contest på svt play. Alltså jag får panik över euro neuro låten, det skär i mina öron. Ingenting för mig, kan man lugnt säga. Efter en lugn skoldag var jag på stugan ett tag, somnade på gräsmattan, men fick trots det ingen färg på benen då jag låg omsvept med en filt. Nu fick ni veta det. Intressant hum hmmm. Känner mig lite tom och onitressant inombords också. Nu snackar vi djup psykologi alltså! Nej, skämt åsido. Jag vet bara inte vad jag ska skriva. Allt jag sysslat med på senaste tiden ät hemlighetsstämplat för okända människor - saker som denna fabulösa blogg alrig kommer få se maken på det vill säga.

Ps. Kärlek till jedward, sååå härliga!

längesedan




Två bilder från polen, mer seriösa bilder levareras i ett seriösare inlägg. Bild 1. stranden i byn vi bodde bild 2. utanför Hitlers "sommarstuga".

Hej fina vänner! Det var ett tag sen, kan man lungt säga. Jag har varit i Polen i fem dagar, som jag säkert sa tidigare. Jag kom hem igårkväll och då begav jag mig direkt till stugan och grillade med la familia plus farmor. Sedan mådde jag dåligt, vilket jag även gjorde idag, så jag har bara inte tagit mig för att göra något. Alls. Förutom att gå i skolan alltså. Åh, jag har så extremt mycket att berätta om Polen med mera, men jag känner mig alldeles för död för det at the moment, så det får bli senare.

på ruta 1



Smickrande bild.

Jag sitter för mig själv och filosoferar. Försöker verkligen att plugga till svenskaprovet imorgon, men jag blev ständigt avbruten av mina tankar, så jag tog en tänkar paus i det hela istället. Jag tänker på människor, mig själv, mina åsikter om folk och hur mycket jag har förändrats. Allting har bara vänts upp och ned, både på ut- och insidan, men så blir det när man möter nya människor och påverkas av allt runtomkring. Jag är inte på något sätt missnöjd med mig själv, mitt liv eller något sådant längre. Det är klart att jag har en radda utseendekomplex och mitt liv är inte alltid så fabulöst, men jag ser inte så mycket att klaga på annars. Jag fortsätter att iaktta alla människor på skolan. Måste se ut som värsta byfånen, men att stirra på folk är konstigt nog väldigt mysigt! Nu ska jag tänka lite mer på fina människor, sluta leka poetisk, sluta verka sinnesjuk och sluta skriva på detta inlägg, för det kan inte ge en vidare fin bild av mig. Jag låter psykopatisk helt enkelt.

we used to be the luminary ones



Jag vet att jag lägger upp denna bilden typ varje månad, men ni förstår inte bredden av min räkemacke-desperathet just nu. Dö Uppsala, dö. Alla gillar västkusten mer än dig! JAG LÄNGTAR TILL VÄSTKUSTEN I SOMMAR.

Hej! Det var ett tag sen, så jag tänkte berätta lite vad jag haft för mig under helgen. Lördag - dansuppvisning - sova hos Bahar. Söndag - jobbade i kyrkan - pluggade - hade psykbryt - pluggade mer. SÅ NU VAR DET AVKLARAT. Nu ligger jag med en varm dator på magen, för jag har sablarns så ont i den, och en helig blandning av Kent vs. Sidoprojektet vs. techno spelas i hörlurarna. Eller rättaresagt, de värdelösa små plupparna med dåligt ljud, som envisas att hoppas ur mina öron. Hatar verkligen när de gör så. Bara för att retas liksom. OMOGET, med caps lock och allting. Nu snackar vi!

Hela dagen har jag överlevt utan Manuel, a.k.a Elsas mobil. Men det jag ville komma fram till var att jag ska avaktivera mig från min mobililism (fint ord) för jag överlevde faktiskt gott och väl med en nokia med knappsats. Hur som helst, jag är lite tveknam till Manuel, namnet alltså. Vill inte döpa hen officiellt innan jag är säker. Jag kan ju inte ens välja kön på den. Den ska nog bli unisex och heta Elsgar. Stackars lilla mobboffer, får byta namn varannan dag. (Visa ert medlidande för Manuel/Elsgar genom att skänka valfri STOR summa till Elsa Karlsson, så skulle hon lägga all sin tid på att slösa bort pengarna istället för att komma på nya fula namt till hen). Förlåt mig för min ointressanthet idag. Men jag kommer igen med nya tag, snarast!

[Mobilbloggning] Ledsen för dålig uppdater...

[Mobilbloggning] Ledsen för dålig uppdatering på sistone men jag har fullt upp ska ni veta! Just nu sitter jag i automobilen på väg mot stan. Dagen bjuder på dansuppvisningar. Det är samling 10 och sista föreställningen är slut runt halv åtta. Så jag ska ladda upp ett berg med mat i väskan för att orka under min lilla hälsosvacka. Att jag alltid mår dåligt på uppvisningarna. The latest trend in the Elsa world, ungefär. Jaja. Wish me luck!

trött



Hahaha, var bara tvungen att visa er detta. Asså jag var värsta fettolit bebisen. Jag var typ normaltjock på kroppen men sen då hade jag trippelhakor på det. Gölligöllgöllgöll.. Jag var världigt cool när jag var liten. Jag såg så mysig och relaxerad ut hela tiden. Så fabulös är jag inte längre. Sorgligt nog. Hur som helst... Igår var det onsdag och vi hade terminsavslutning med småbarnen (eller ja, små och små, 10 år sådär) efter skolan. Riktigt mysigt som vanligt, men där slutade det roliga. När jag kom hem mådde jag jättedåligt och orkade inte ta mig till genrepet med dansen. Inte begav jag mig till skolan imorses heller, av samma anledning. Istället ska jag spendera dagen med mat, sömn och lite plugg om jag odlar kraft som räcker till det. Annars blire kaoz. Nej då, jag överlever nog. Hoppas ni får en fin dag, kram!

kjolen jag sydde idag



Okej, okej - dålig, osmickrade bild, men för att ni ska ha ett hum om utseendet. Sen kanske jag får bjussa på en bild hur den ser ut in action också, men det blir för senare tider. Hur som helst är jag stolt att meddela att jag faktiskt blev nöjd med den. Den ska användas flitigt!

temadag



Precis avnjutit ett tacomål som det bäst ska göras. Tacoskal försig, röra försig. Som en chef. Nej förrästen, jag använder inte sådana "coola" uttryck. Som killen bakom oss i kön på max: "Jag ska bara ta två cheesburgare - som en chef, höhöhöhö" Åh nej, ångest. Lilla gubben, slutaaaaa!


Idag hade vi temadag med vår klass. Syslöjd hela dagen, wheeiiihooo. Eftersom jag inte hade något påbörjat i början av dagen sydde jag en enkel långkjol (visar bild senare) och han i princip klart. Tog hem den för att finslipa på detaljerna. Sedan blev det snabbt hem och äta innan jag begav mig mot danslokalerna. Skulle tränat tre timmar, men huvudvärken tog över kroppen och jag gick hem efter två. Så sedan dess har jag suttit och degat hemma, klagat på alla ställen i min kropp som värker (mycket ska jag säga er!) samt slökollat på bla the big bang theory. Nu har jag satt på ett avsnitt av Inför Eurovision Song Contest på svt play, som den tönt jag är typ. Döm mig ej fränder.

real eyes realize real lies.



Hej på er! Jag är som ni kanske förstår hemma från skolan nu. Innan dess var jag nere på stan med Emma och köpte tyg till en kjol och en grej till uppvisningen i helgen. Behövligt sådär. Iallafall är jag redigt trött, pollenallergin tar hårt på mig vissa dagar. Ikväll ska jag laga middag, men efter det ska jag bara gosa omkring med mjukiskläder och kolla på tv. Förövrgt har jag blvit väldgt intresserad av politik på sistone. Duktg flicka kollade frivilligt på parrtiledardebatten igårkväll. Nej, men det är faktiskt väldigt viktigt att man tar sitt ansvar och funderar ut vad man själv tycker om saker. Folk har ju kämpat så himla mycket för att vi (specellt kvinnor alltså) ska få rösta överhuvudtaget. Då tycker jag att det är respektlöst att inte rösta. Grejen med demokrati är ju att alla ska vara med och påverka. Då är det väldigt oansvarigt att inte rösta och sedan klaga på saker i samhället, enligt mig. Fy, fy, fy. Kul för er att veta också. SPÄNNANDEEEEEE. F1 c00lt man1. Nej då.

350

(kameran krånglar, bildfritt inlägg)

Detta är officiellt det 350'e inlägget på denna blogg. Boooyah. Men hur som helst: Jag är trött! Jag kan nog inte klassas som en tonåring heller för den delen, för det längsta jag typ någonsin sovit är till innan tio. Och bara då fick jag känslan av att jag bara slösat bort en hel dag. Coolt, fast nej. På tal om ingeting. Nu ska jag hitta på något sådär spännande och hemligt, som jag inte vet vad det är än, men snart så. Sedan ska jag plugga, sedan ska jag till Emma och göra koreografi till vårshowen på skolan, sedan har jag träning, sedan ska jag somna tidigt. Imorgon väntar skolan - som jag har längtat, fast nej, men det är inte långt kvar till sommarlovet nu. Helt sjukt kort faktiskt, vilket jag har lite blandade känslor för. Visst längtar jag till sommaren, värmen, ledigheten, läxfriheten och allt därtill. Men samtdigt ser jag inte det minsta fram emot nian, gymnasieval eller att splittras från klassen. Jag ser faktiskt inte fram emot själva gymnasiet heller. Men den dagen, den sorgen. Nu ska vi inte vara såna. Kram!

[Mobilbloggning]

[Mobilbloggning] Imorses gick jag upp med solen, ungefär. Min väckarklocka började nämligen pipa 06.25 - kom igen, liksom. Men det var inte hela världen, för jag hade tjugo sidor ur bibeln att läsa till konfan som började tio. Duktiga jag, spar allting till sista minuten. Ikväll har vi gäster så jag har fixat lite på mitt rum, samt snott åt mig en powernap innan de kom.

Igår var det strömavbrott hos de som lagar maten till vår skola, så alla fick sluta innan lunch. Då åkte jag ner till stan med Emma och åt kebab. Sedan satt vi och pratade och kollade igenom alla bra affärer. Jag fick med mig ett par skor och lite småsaker hem. Nöjd. Nu måste jag gå för att umgås med gästerna! Ha det!

lite försenad Q/A


Sara
om 120412:
Såååååå fin!

Tack så mycket!

Anonym om 'cause she's smiling in the rain, through harsh and through the pain:
kan du inte lägga upp mer collade igen?

Ja gärna, jag trodde inte det var så intressant att se för er, men självklart! :)

duvetvem om sweet dreams:
Bajzzzzz

Jagvetvem

Anonym om sweet dreams:
fiiiiiiiint!

Taaaack!:)

emilia om vi krossade våra drömmar, vi samlade spillrorna:
vad fin elsa!

Tack, detsamma finis!

duvetvem om Ledsen att jag inte hunnit skriva något på...:
bajzzzz

Jagvetfortfarandevem

Anonym om nytt:
fina!! kan du inte visa hur de ser ut på också :)

Jag vet inte riktig, är inte bekväm med "självutlösare-spring-foto", men det kanske fastnar på någon "spontanbild" i skolan eller så, och då får ni sneek-a-peak-a :)

Vendela om livsviktiga saker:
Förslag till affär: jag köpte min konfirmations klänning på vila på gränby. Där fanns det jätte många söta klänningar + söta boleros. Och hon som jobbade där var jätte jätte trevlig! Men ja, älskar din blogg! Sjukt söt och gullig! Love it!

Tack för tipset, jag ska defenitivt ta mig en kik! (du måste visa mig din klänning sen också) Åh vad gulligt av dig gose, puss på dig


Adios amigos!


jag har blivit skapande igen



Som rubriken säger; jag har blivit sådär kreativ igen. Det enda jag vill göra just nu är typ att sätta mig och teckna, och sedan ska jag rama in dem och ställa upp dem på mina nya hyllor i rummet! Men sedan finns det ju en existens vid namn idrottsprov, som äger rum imorgon. Hur som helst satte jag mig och målade lite en snabbis, och ni ser resultatet ovanför (dock inte färdigt). Next up blir porträttbilder.

Hur som helst. Riktigt go dag idag. Blev taggad till tusen över Polenresan om två veckor på pricken. Exakt två veckor alltså. Det är ju INGENTING. Det tar mig typ två veckor att packa resväskan. Och sen när jag kom hem efter skolan (och gränby, där jag var efter skolan) låg det papper med information av sommarens italien resa, whoop whoop. Härligt som attan, bara tanken på förra årets visit i assisi gör mig lycklig. "Euphoooooriaaaa" vs "Det eeeee en vaaanlig dag och jaaaaaag har det braaaa". Typ. Men nu ska jag gå och sprida min glädje över läxböckerna, som solens strålar över jorden underbara yta, om man ska leka poetisk. Sedan fortsätter det med en solförmörkelse när bok-aliensen sätter sig framför solen. Vilket resulterar i psykbryt från min sida. Vilket resulterar i oeffektiv pluggning. Vilket resulerar i dåligt provresultat. Vilket resulterar i...

Nej jag tror vi avslutar det hela här, inte ens jag kan följa mig egna tankebana. Dåligt tecken antar jag, men nu ska vi inte börja prata om det också. Ha det jätte jätte jätte jätte bra, så hörs vi!

livsviktiga saker



le Italia

Åh, här sitter jag och letar mig galen efter en avslutnings/konfirmationsklänning. Jag hatar klänningar, men man kan ju inte direkt ha shorts på konfan, right? Så nu siiter jag här lite desperat och letar, så om någon har något förslage är det bara att kommentera här under. Hur som helst, snart ska jag laga mat och efter det väntar plugg inför stundande idrottsprov.

För att vara första dagen i skolan efter en ledighet, gick denna dag ovanligt dålig. Efter andra lektionen var jag sömnfärdig, men jag tog mig igenom dagen utan att nicka till en enda gång. Som tur var. Barbent rullade jag också, glad att meddela att det inte alls är för kallt för shorts! Dock är det ju lite jobbigt att det ska bli regn och snöslask i helgen. Usch på det!

Nej nu har jag annat jag måste göra, och då får bloggen skjuta sig åt vänster (eller höger, det spelar ingen roll) tills allt blivit lugnt igen. Kram!

boktips



Dessa tre böcker läste jag förra veckan och jag rekommenderar verkligen den översta och den undre. Mittenboken var bra, men jag har väldigt svårt för noveller, så det var nog bara inte min grej. Iallafall så hade jag ju sett både I taket lyser stjärnorna och Dear John på film, men som vanligt är böckerna tusen gånger bättre än filmerna! Speciellt Dear John, som jag inte tycket var så bra på film.

nytt




jeans/jc tröja/cubus

Hur otippat var det inte att jag skulle komma hem med en illturkos tröja och rosa jeans? Jo, väldigt svårt att förutse skulle jag säga. Men så blev det iallafall. Jeansen ska matchas till vitt och andra pasteller och tröjan är lite lagom oversize sådär och är mest tänkt att brukas vid träning, men funkar även till jeans eller shorts.

010512



Frukostlyx

Godmorgon på er! Jag levererar inte värsta inlägget nu, för jag är väldigt ivrig till att komma ut och sätta mig i solskenet och njuta. Valborg var helt ok. Självaste valborg sög men Bahar är bäst, så det jämnar ut sig i slutändan. Nog om det. Idag väntas en låång dag med alla läxor jag förträngt hela helgen, men jag ska försöka göra det bästa av situationen. Mattemys med med te och filt, typ (haha, kolla på videon om ni inte redan sett den). Ha det!

RSS 2.0