vinterkläder

Min syster försökte fånga min vinterjacka på bild häromdagen, ute i ösregnet. Inga supersmickrande bilder, jag får träna upp henne på sånt. Ska förbi farmor och bli bjuden på lunch, samt bjuda på muffins. Senare kommer Frida förbi, vi åker på bio och sedan sover hon här. Näääääjs. Men först ska jag (ALLA MILJÖAKTIVISTER - SLUTA LÄS) ta världens längsta varmdusch och leta fram mina bästa gosesockor. Grejt. Alltså.
 

muffinsbak

sänghäng

Satt inne hela eftermiddagen och drog mig. Tjatades med till gymmet, självförtroendet dog - axeln jag ägnat halva sommaren åt att rehabilitera gjorde förjävligt ont och lårmusklerna skakade av mjölksyra. Åt middag, gosade ner mig i sängen, pratade med gott folk och lyssnade på musik. Redde ut 222 känslor. Nu är allt bra igen, jag lever och jag har dessutom äntligen fått ut mina plektrum ur gitarren, där de så fint legat den senaste tiden. ¡Ciao!

i’ll go so high, my feet won't touch the ground

Gick ut med Alva idag och försökte få mitt fotoprojekt avklarat, men det var helt grått, omänskligt regnigt och kallt. Efter en kvart av misslyckade bilder gick vi in i värmen igen. Huvudet rusar, kan inte komma på ett enda fotoprojekt värt ett A i bild. Jag önskar att jag bara behövde rita och måla för att behålla mitt betyg. Fotografering är liksom ASTRÅKTIGT - DELUXE - GÅNGER TUSEN. Plus att jag är ganska dålig på det, vilket gör det hela värre. Hörs (ska gå och äta mellanmål - fett coolt).

augustikväll på östersjön

gränby centrum

Vaknade på fel sida, men efter indisk mat och affärsplöjande på gränby centrum mår jag bättre. Återvände hem en vinterjacka och ett glatt humör rikare (Det är faktiskt otroligt skönt att gå med favoritmusiken i öronen och prova kläder. Vänner i alla ära, men ensamshopping alltså..). Ska snart iväg och träna, men först ska jag stoppa i mig något. Hoppas verkligen att vi har goda mackor. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Pannkakor? Varma mackor? PANIK. /er desperata lover

sigtuna

(OCH DETTA SKULLE PUBLICERATS IGÅRKVÄLL)

Åt världens godaste lunch på Sigtuna Stadhotell, köpte macrones, åt världens godaste middag hemma. Inte helt fel, trots jag har förjävligt ont i magen nu. Drömmer om P&L - både Håkan och Macklemore ska komma (!!!!!) men vi får se hur det blir med den saken. Ciao bellas!

höstlov, höstlov älskade vän

(DETTA SKULLE PUBLICERATS IGÅRKVÄLL, MEN FUNKADE INTE)

Nu är det äntligen här, det vi alla längtat och suktat efter, den lilla ljusstrålen som gjort de senaste veckornas råpluggning någorlunda genomförbart: HÖSTLOVET. Te amo, ich liebe dich, rakastan sinua, wa hest dekem, I love you... Ja sen tog fantasin slut. Jag tror ändå att ni förstår vad jag menar. Jag gillar lovet, lite mer än som vän alltså. Annars då? Ja, idag var världens mest ovärda, men sköna, skoldag. Har även haft mössa och myskläder på mig i allmänheten utan att dö - snarare känt mig bekväm, gosig och varm. Lärt mig att det blivit för kallt med skinnväst som ytterplagg (jag frös till is och dog), hittat världens mest missformade godisbit, samt ätit Mammas-meze-middag.

nytt

Ännu en torsdag. Underbara torsdag. Återvände till skolan; prov, redovisning och musikalrep - pang, bom, tjoff var dagen slut. Åkte ner på stan med sex-sju klasskamrater för att dansa, slutade inne på gamla hederliga donken istället. Efter det gick kollade jag och Emma igenom ett par affärer innan vi gick hem. Reashoppade ännu en gosetröja, inget spektakulärt, men jag får nog vara lite lugn med pengarna ett tag framåt. De har en tendens att försvinna för snabbt.

Nu ska jag dra en tidig kväll. Ser fram emot att burra ner mig i täcket och ignorera att det enda min facebook skådar är ordet snö. Sånt ska fan inte ens finnas på kartan i oktober. OKTOBER.

ryan o'shaughnessy

För alla andra hemmaliggare - den perfekta myspyslåten, extremt fin röst och man blir ju lite småkär. Den har räddat min tillvaro till tusen procent, på sistone, jag känner knappt av min värkande kropp längre. Som om livet inte kunde bli bättre, har jag dessutom mat på gång i köket, apelsinjuice i kylen och är mitt i värktablettens bästa verkan. Nej men på riktigt; lyssna, blunda och njut. Fast blunda inte förresten, titta på honom.
 

come on skinny love, just last the year

Ny gosetröja. Fin, svart, smått nuttig och härligt oversize (fanns endast kvar i stora storlekar). Efter två månaders suktande, utan samvete nog att betala 500 spänn för en tröja, fann jag den på rea i Stockholm för hundralappen. SUPERMEGABÄST. Verkligen!
 

cannonball

Gosat upp mig i soffan med syster yster. Våra föräldrar är på mitt föräldrarmöte, så det är fekke hos Elsa alltså! Nej, skämt åsido, ikväll stannar jag hemma med typ Mac Miller och Paolo Nutini istället för att träna. Är inte superfrisk direkt, men jag är inte heller speciellt sugen på att dansa ikväll. JAG VILL BARA SOVA. Sova bort mitt liv, liksom. Inte helt fel va? Kameran fungerar bara inte. Småsuddiga mobilbilder får gört.
 

jesus christ superstar

I går spenderade jag en heldag i Stockholm med ledar-crewet (låter så coolt när jag skriver det så). Promenad, affärer, musikal och kinamat. Jag såg Ola Salo spela Jesus i Jesus Christ Superstar och blev positivt överraskad över hur bra musikalen var (filmversionen jag sett var från åttiotalet, utspelade sig i ett parkerinsgarage och hade ketchup-blod i våldsscenerna). Kom hem som en utmattat, mörbultad version av mig själv, grinade lite över skolarbeten och somnade i tid.

När jag vaknade imorses brände ögonlocken och näsan var tät, men jag tog mig upp och till skolan ändå. Överlevde ett tyskaprov och x antal minuter mensvärk. Men nu mår jag toppen. Har bytt om till världens skönaste kläder och knött ner mig mellan täcken, ätbara saker och läxböcker. Snart ska jag somna och bara sova hela natten och vakna pigg. Nja, det där med att vakna pigg på en skoldag är nog bara önsketänkande. Fin tanke iallafall.

(Bilderna ville verkigen inte visa sig, ledsen för det)

extreme home makeover a la elsa

Sitter på mitt rum och förundras över hur det ser ut när det är rent och fint. Den var länge sen, kan jag säga er! Brukar inte lägga min tid på sånt, men vi ska få finbesök av Emmas familj ikväll så jag har makeover:at mitt rum - kvällen till ära. Syrran chillar galet på min säng och förstör hur fint jag bäddat den. Själv chillar jag helt jävla ogalet. Det är nämligen så att jag ska till Stockholm på ledar-mys-musikal-och-middag imorgon så jag måste få sjuttioelva saker gjorda idag istället. (Anledningen till att jag inte pluggar just nu är att jag tog en "andas och spela gitarr"-paus)

Vill verkligen skriva något intressant och aha-igt. Men så blev det inte. Sådeså.

fredagsmys deluxe

 
Höstiga tankar, krönikaskrivande och blått tuggumi fyllde den senaste halvtimmen av mitt liv - nu är hösten fortfarande höst, min tunga lila och texten nästan färdig.
Men annars mår jag. Skoldagen var oerört lugn och oerhört ovärd på alla sätt. Vi flyttade på lektioner som riktiga råcoolingar och fick sluta redan fjorton nollnoll. Sedan balanserade jag på lövhögar med Axel och Emma i en timme, innan jag tillslut gick hem för att plugga. På en fredag?!? Det är så fel att jag svimmar. Men jag har allt som allt sex och ett halvt prov/redovisningar/skrivningar nästa vecka och jag ska bannemig göra bra ifrån mig! Jaja, pappas fredagsmat + godis får förgylla kvällen.

det finns inget bättre än torsdagar

Att jag skriver samma sak varje torsdag alltså ("sovmorgon, håltimme, dans sista lektionen") men det är verkligen veckans bästa dag. Hela jag är helt mosig och harmoniserad. Drog dessutom en mellis-dejt med Emma efter skolan. Måste verkligen rekommendera vita, fiberfattiga mackor med smör, leverpastej och hushållsost. Finns inga godare mackor! Om man inte räknar med salamibrie-foccacia... Hur som helst: Gårdagen var desto mer ihärdig. Efter veckans intensivaste, jobbigaste skoldag (schemaläggaren - aka rektorn - kunde inte klämma in en enda lektion som ger mig lite livslust på HELA onsdagen ungefär) gick jag iväg med mina fellow leaders och 30 entusiastiska ungar på bowling. Myspys. Sedan var det hem, Bonde söker fru, SO-arbete och sömn som väntade. Och även några omgångar av quizkamen däremellan.


petra karlsson

 
 
 
Måste bara tipsa om en av de bäst klädda människorna i världen. En totalfavorit på både bloggfronten och lookbook. LÄNK.

mkfvncfwfdkscpöldrn

Hinner inte skriva något omständigt. Sitter och skriver lite läxor (duktigt haha) och sjunger med i Thomas Stenströms melodier.Lugn, fin, kulig skoldag faktiskt. Fick även tillbaka mitt stora so-prov och det var en positiv överraskning på betygsfronten, super! Ikväll beger jag mig på dans, men först ska jag smälla i mig fläskpannkaka med ärtsoppa och röja lite (inte röja som i FÄZT JA0 MÄÄN, utan röja som i en pensionär som städar) Vi ses, hörs och kram!

Världens bästa farmor, Frank Ocean och mys

Sitter och har Frank Ocean marathon på spotify - ba myser! Gick hem från skolan idag, mådde lite sisådär. Så istället för att mosa rumpan på klassrummens hårda pinnstolar fick jag ligga i farmors soffa, sova och bli serverad mackor på löpande band. Inte superhemskt. Dessutom har jag inte hunnit kolla på veckans avsnitt av dance moms än, så jag ska väl försöka klämma in det bland vilandet också. Och lite läxläsning, men det tar inte så lång tid. I överigt känner jag verkligen för att börja fota och ta massa fina outfitbilder, höstbilder och annat fint - you name it. Men sedan måste man överväga aspekten att jag är så extremt dålig på att vara ihärdig med sånt. Vi får klura på den ett tag, helt enkelt!

dagen i siffror

- 100% pms
- 1 misslyckat spinningpass
- 50+ slukade hasselnötter
- 4 klädbyten
- 10 timmar med huvudvärk
- 3 hysterianfall inför Bieber konserten

Läs den översta punkten igen och känn medlidande med mig. Nu är det bara jag och Mr. Värktablett mot världen. I vanliga fall skulle min rengbågsglittrande blogg bli totalt emofyed tills detta försvann, men icke. För jag ska göra ett experiment och se hur mycket jag kan INTE klaga. Oklaga mer helt enkelt. Jag ska komma ett snäpp närmre den där perfekta miljöhjälten, som skänker hela sitt studiebidrag till svältande och lever på risgrynsgröt istället för oxfilé. (Okej, jag får fortfarande barnbidrag. Men jag lär ändå inte nå den nivån av godhet inom ett år, då jag börjar gymnasiet) Så, vad gör vi? Nu kör vi! Positiva tankar och pastellfärger ska de va! Ska bli intressant att se hur detta påverkar mitt humör.

fredag

Stannade hemma från skolan idag. Mådde lite små surt i psyket och min kropp var halvt ur funktion. Så jag har sovit länge, ritat lite och skrivit till svenskan. Fick dra på mig mina favoritjeans och en gosetröja vid lunchtid, då jag begav mig till gränby och åt indiskt med mina päron. Sedan jag kom hem har jag tillbringat tid framför gamla avsnitt av The big bang theory. Världens bästa program - alla kategorier! Ikväll ska jag äta meze hemma (så jävla gott) och sedan bege mig till Emma och träffa vänner. Får se vad vi hittar på, har inget planerat riktigt. Det blir nog bra!

 

muffins

Ledsen för min frånvaro, men "livet kom emellan". Hursomhelst, torsdag. Tors-dag. Tors dag. Nej, men jag diggar torsdagar. Vi har världshistoriens längsta sovmorgon. Och de sista 100 minuterna har vi musikal - dans alltså för min del (Jag skriver nog detta varje torsdag, men allt är tillåtet i kärlek, krig och på internet). Annars försigår det inget speciellt med mig, jag är sådär normalt tonårig, skoltrött, höstdeppig och ständigt sötsugen. Men det duger!
 
Jag är så extemt sugen på sockerkaka. Ni vet sådär "jag-kommer-grina-och-dö-om-jag-inte-får-sockerkaka-nu"-ig. Sockerkaka med kokos. Eller mina fantastiska, specialare; kokos muffins. Jag tror nog att receptet på dom muffinsen skulle kunna starta ett krig. The great recepie war. Nej, men på riktigt, det är så djävulskt gott! (men jag kommer aldrig avslöja det, inte ens när jag är död)
 
Whä, ska gå och dregla sönder soffan, eller något liknande. Ersätta mitt muffinsbegär genom att göra varma mackor i farmors mackjärn.

IKEA BABY

Om detta inte var en bra skoldag, finns det inget som heter bra skoldag. Vi hade mysiga lektioner hela förmiddagen. Sedan hade vi inställt, så vi var några från klassen som tog bussen till ikea och åt köttbullslunch, istället för skolans cilifalu (HALLELUJA). Eftermiddagen täcktes mest av kör. Inte helt fel det heller. Ska iväg fika snart dessutom!!!!!! Happyface, XD och alla andra töntiga glädjeförklaringar!!!!!!

Leker cool, steker fett, rullar fram med mera.

gymnasieval, höstkläder och tävling

Whä. Sämst/bäst skoldag - hej humörsvängningar! Dessutom började vi skriva våra krönikor på svenskan idag. Jag är frälst i skrivandet igen! Min hjärna spottar ut hemgjorda uttryck och överdjupa citat, om vartannat. Låter extremt överpretantiöst, men det är så kul! Tänk om man kunde tjäna sina pengar på att sälja böcker, eller skriva krönikor för den delen, det skulle vara helt jävla underbart. Jag vill nog helst bli konstnär/författare "när jag blir stor"! Tänk att kunna leva på något man verkligen brinner för. Universitet och kemi i all ära, men att måla, skriva, teckna, spela - det är väl den riktiga drömmen ändå. Trots detta ska jag gå natur på gymnasiet. Det skulle vara skändning mot min råsatsning på no-ämnena annars. Mina tillval däremot, de ska vara skrivandet och bild - på ett eller annat sätt, beroende på skola.

Har tröstat min sönderfyllda hjärna med att plöja igenom en gammal That 70's show box och ett avsnitt av New girl. Suktar efter ett par supersnygga boots för att överleva vintern, den perfekta, varma svarta tröjan och nya jeans. Ska nog dra en shoppingdag på söndag, men imorgon ska jag följa med och agera "coach" på lillsyrrans tävling. Hjälpa dem (hon och hennes parkompis) att komma till rätt golv, vid rätt rond, med stenhårt självförtroende och snyggt hår, haha. Ha det fint!

inside in / inside out

 
Har setat och uppat mina spotify-listor hela eftermiddagen ungefär, haha. Så jag passar på att tipsa om några riktigt bra låtar (här ovan)!

121004

Hej! Vet inte riktigt vad jag ska skriva nuförtiden, all min pratighet är som bortblåst. Sitter och käkar pizza, mår ganska illa och ska precis sätta på ett avsnitt av dance moms. Är ensam hemma med min syster så vi ska värma lite kanelbullar som efterrätt och bara mysa.

Rullat fram i mina sönderslitna crockers från sexan. VÄRLDENS SKÖNASTE JEANS. De har växt med mig. Töjts ut, storlek efter storlek, i takt med min kropp. Men de börjar bli på gränsen till användbara nu, jag kunde inte sluta oroa mig för att de skulle spricka varje gång jag satt mig ner, haha.

 

Sicken stressig dag. På riktigt. Hade matteprov och dessutom femtiosju andra lektioner. Sedan hann jag inte agera ledare åt barnen, eftesom jag var helt körd inför morgondagens historieprov. Nu har jag dock tränat som en uv och känner mig ganska upplyst, down with the flow (hej tönt Elsa), vad gäller andra världskriget. Hitler, D-dagar, årtal och krigsförklaringar. Äntligen sitter det! Har dessutom: Lärt mig New shoes på gitarr, inte städat rummet det minsta, ätit det godaste äpplet i mitt liv (löv you babe <3333) och kikat igenom skolkatalogen.

Imorgon har jag veckans bästa skoldag; überfet sovmorgon och dans halva eftermiddagen. Så jag ska ha sista-minuten-plugg-frukost-mys hos Emma imorgon förmiddag. Och innan det ska jag sova ut. Mer ut än mest ut. Jag är så jävla trött. Kan knappt hålla ögonen öppna.

dance dance dance

Chillar med min käre Mac Miller. Är extremt besviken på mig själv eftersom jag inte fått något gjort ikväll. Men jag var (är) bara så trött. Ska i alla fall ner på stan, till dansstudion, strax. Redigt behövligt just nu. JAG SAKNAR ATT DANSA. Igår var jag hemma från skolan, pluggade och vilade. Åt gjorde jag också. Jag vet att vissa därute inte känner av sådant - men för mig börjar höstdeppet hugga tag rejält. All ork är som bortblåst och likaså all skolmotivation. Men jag har det kul ändå. Muhu. (Förlåt, jag ska förhoppningsvis förbättra mig här snart) Måste lämna nu. Klockan tickar.

HM 129 svenska kronor.

RSS 2.0