likadanTips tips tips, för den som älskar svensk go musik! Antingen den ovan eller denna. Eller denna.

watch out for that girl, one day she may change the worldIngenting jag är direkt stolt över, men jag målade den i all hast, en kväll för ett halvår sedan. Men jag hittade den idag, så varför inte visa er liksom. Jag är ju för lat för att hämta fram kameran och ta ordentliga bilder.

Jag är hemma från träningen. Det gick galet dåligt, men huvudsaken var att jag gjorde det iallfall.  Jag var på riktigt bra humör tills nu, för nu började jag lyssna på deppmusik och ba sögs med i virvelvinden av emokänslor. Tendenser jag har. Jaha, vad ska jag skriva nu då? Nu blev jag stum, silvertejpad för munnen, ungefär.

Åhhhhhh. Jag kom på vad vi ska prata om. Prata och prata, ni kommenterer inte speciellt mycket nu för tiden, men jag får väl föra monolog. IALLAFALl - VALBORG: Jag har faktiskt ingen aning om vad som händer. Det enda jag vet är väl att jag ska ner på stan och att jag ska träffa Bahar. Jag flowar med the wind, som man så fint kallar det. Tror att jag ska göra en pastasallad att bära med mig, så jag slipper hungra ihjäl. det brukar ju vara galet långa köer till allt som ens kan liknas vid mat (toalett också, om vi nu ändå ska tala om köer). En flaska aqua ska också med, jag har nämligen hört talas om att det ska bli bra bra bra väder. Hoppas faktiskt på det. Det gör vi nog alla. Då kanske det äntligen kan bli slut på mitt ändlösa tjat om hur förra året totalt krossar detta, i värmeväg. Fast idag lyckedes jag bränna mig i solen från balkongen. Blev ytterst röd i trehundrafem sekunder, men nu ser jag lika vampyrvit ut som valigt. Tur det, säger jag bara. Man vill inte se ut som man gick fel på väg till tomatfestivalen, när man anländer till skolan på onsdag.

livrädd för att leva, dödsrädd för att döEtt litet hopklipp som ganska gott speglar mitt liv för ett år sedan. Fy vad mycket jag har förändrats alltså, helt otroligt hur fult jag brukade sminka mig. Eller ja, otroligt är kanske fel ord, men det duger gott för er suckers! (Haha, nej då. Förlåt mig) Notera även de BRUNBRÄNDA BENEN som skymtar bakom ISGLASSEN på ett foto daterat 2011-05-02. Så är inte läget i år direkt.

Hej! Idag mår jag bättre, inte bra. Dagen ska tillbringas hemma och sen har jag även träning, hur det nu ska gå med min rinnande näsa. Ska bli intressant att se! Annars sitter jag och dricker apelsinjuice (världens bästa, "gift dig med mig?" typ) och har nyss kollat på Justin Bieber intervjuen från tv4 för andra gången. Jag som trodde jag var avgiftad från min belieber-ness, men icke. Nu ska jag gå och skriva ett vykort, så jag kan vinna boyfriend singeln SIGNERAAAD. Om jag hade varit Sheldon Cooper hade jag brustit ut i världen största "baziiiingaaaaa", men sedan har jag svårt att tro att lille Sheldon har en crush på Justin Bieber. Det skulle dock vara en ganska rolig överrraskning om han mitt i ett avsnitt av the big bang theory avslöjade det. Åh, vad härligt.

Förlåt mig för ännu ett rörigt inlägg. Men jag måste erkänna att det är min grej dethär. Känner mig lite rebellisk. Elsa med kepsen på sniskan, typ. Nej förlåt mig seriöst. Ha det fint!

Hejsan! Jag får ta och ursäkta för min oak...

Hejsan! Jag får ta och ursäkta för min oaktivitet här på bloggen. Men jag kan faktiskt helhjärtat skylla detta på moder jord, och fenomenet pollen. Det är nämligen högsäsong av björkpollen och jag är helt däckad. Huvudet dunkar i hundranittio och jag är väldigt tät i näsan också. Jag låter alltså inte speciellt rolig när jag pratar, men jag överlever. Hoppas ni har det bra så hörs vi (ganska snart skulle jag tro)

men jag vet allt om dig, för du har varit minDet är helt sjukt hur kallt det är ute, om man jämför med förra året alltså. 18 april 2011 satt jag i stadsparken och åt jordgubbarna på bilden ovan, en solig och varm eftermiddag. Idag är det den 27e och det är äntligen PÅ VÄG att bli varmare.

Hallå vänner! Hur mås det? Jo tack själv, jag mår bra. Jag är lite trött, men jag ska sätta mig att spela lite gitarr innan jag går och lägger mig. Laddar upp inför skvalborg imorgon, nejdå, jag är inte sån. Det har blitt lite fööör stor grej, det här med valborg i Uppsala. Folk är ju stupfulla innan forsränningen ens börjat på förmiddagen. Men hur som helst. Har kikat in lite kläder på internet, men jag tror inte det  är något speciellt sådär jag vill ha. Annars lyssnar jag på John Mayer och ba njuuuter. Dagen flöt på bra, inget speciellt jobbig i lektions-väg och efter skolan gick jag till doktorn. Det var ju dock inte speciellt kul, men det var för den goda sakens skull.

bättre tiderJag hade värsta grymma skoldagen idag! Hade tre lektioner på förmiddagen med sedan hade vi bara hk och livskunskap efter lunch. På hemkunskapen lagade vi pasta efter ett eget recept och det blev riktigt gött, sedan hade vi livskunskap och då fick vi läsa om någon världens barn grej samtidigt som vi åt godis vår metor köpt till oss. Sen var vi även lediga från sista ketionen, sååå jag har inget att klaga på direkt.

Nu ska jag snart ta en fika någonstans, gränby eller stan. Och när jag kommer hem igen så blir det plugga för fulla muggar. Wish me luck!

2 steg från paradiseInte liiiite fint va? Och NEJ, jag har INTE tagit bilden själv, och jag claimar (vad heter det på svenska?) INGA rättigheter till den heller, för den delen. Så, nu var det klargjort!

Började dagen med ett rejält biologiprov om matsplälkningen, och efter det b-delen av matteprovet, som jag fullständigt inte alls hann plugga på i den enorma skuggan av biologin. Bajs, gick det (på tal om matsmältningen också) på dem båda. Jag bara kände hur den gnutta av glädje jag bar med mig av dagen försvann. Det vill säga: Jag gick och tjurade som en och annan femårig, men det är accepterat om ens ålder slutar med -ton. Sedan, efter skolan, var jag ledare med barnen igen och vi lärde dem bland annat en dans som de ska visa upp sen på avslutningen. Nu ska jag laga mat och sen måste jag skriva en grej till idrotten och en till so'n.

Puuuh, hur lång var inte dagen? Min var i alla fall flera kilometer av dåligt humör. Och jag (utan att ha den minsta bitchiga menan, uppfatta mig inte så är ni söta) känner för att förolämpa alla perfekta människor som står och klagar på hur långsam deras iphone 4s - som deras föräldrar betalar när räkningarna trillar in - har blivit den senaste veckan. Eller hur tjock deras i princip icke existerande mage är. Och så vidare. Fast sånt får man inte säga till dem i lilla landet lagom.

FÖRLÅT för detta jättemuntra inlägg. Nu ska jag inte skriva något negativt på bloggen på en lång tid! Och ha det underbart vänner!

min minisemester fick ett abrupt slut igår...

Min minisemester fick ett abrupt slut igår. När jag kom hem var det liksom plugga, skolan, kyrkan, träning, PLUGGA. Man ba KOM IGEN, skämtar ni med mig? Men nu tar jag nya friska tag och andas in morgonstundens nya luft. Typ. Men det jag ville komma till, mina fränder.. det han jag glömma bort under tiden jag stavade till "fränder". Usch då, det bådar gott inför mina prov idag. Alla enzymer jah pluggat på bara raceade ut ur hjärnan. Jaja, det löser sig nog. Sedan får vi se om jag hinner sno åt mig datorn ikväll, men annars får ni ännu ett fabulöst mobilinlägg, som detta typ. Blink blink. Nej, nu måste jag skynda mig till Emma, hej då!

felstavning (eller ja, fel sagt iallafall)

Jag insåg nyss att ciao kanske inte alls betyder hejdå på spanska. Jag måste sluta improvisera språk jag kan. Det kan ju bli helt gaaalet annars. Muy loco senioritas!

adjö

Det här är de la sista vi hörs tills dess jag återvänder från Finland. Så förvänta er inga uppdateringar de närmsta dagarna, tills på tisdag. Då, däremot, får ni toppa toppen av höga förväntningar. Mount Everest-höga förväntningar. Ni lär äntligen falla ner och svimma av besvikelse, men jag bjuder på den! Bara för att jag kan liksom. Hur som haver. Jag köpte I taket lyser stjärnorna på bok idag. Köpt och läst i ett svep ska jag säga! Den var faktiskt bättre än filmen (som alla böcker är) och jag grät trettio sidor i sträck, plus lite smått här och var. Rekommenderas starkt till er som inte sett filmen eller läst den! Jag har faktiskt inte så mycket mer att säga. Ni får ha det så bra så ses vi på tisdag! Eller ja, vi ses väl inte direkt, men men. Ciao!

han var den som sov på saken kanske lite allt för länge, levde kvar där utan bön
Har precis tryckt i mig delar av min frukost. Resten ska jag fixa NUUUUUUUUUUUUU. Riktigt oskön dag idag. Ska packa resväskan och plugga till två prov, samt skriva på min svenska berättelse innan jag åker till Finland. Städa rummet ska jag hinna med också, "hur ska detta gå till?" tänker ni säket (inte) nu. Men tiden går ju bara snabbt om man har kul, så jag kommer ha jätte mycket tid på mig om inte resväskan börjar prata spanska med mig helt plötsligt och bara får mig att skratta. Men hur är oddsen för det liksom? May the odds be ever in your favor  - ett internskämt mellan mig och alla som är insatta på dethär med hungerspelen. Skitkul Elsa, skitkul.

John MayerHej! Det blir inte värsta bibellånga inlägget idag. Tillskillnad från annars typ. Nu är ni varnade. Vakna - duscha - förmiddag i skolan - fotografering med teknikåttan deltagare - håltimme med fotbollsspel - tyskaprov - so - slut - secondhand shopping med Emma (kom hem tomhänt, men Emma hittade saker!). And so the day rolled (and det är så man säger det på engelska också, jag vet). Nu lyssnar jag på John Mayer musik och ba njuter av tystnaden i lägenheten, för ikväll blir det fest. Sjuttiosju-års-firande närmare sagt, party, wheeeyhoo. Nej men jag gillar att vara hemma, jag är i en sån period nu helt enkelt. Och det kommer att bli en jättemysig kväll allt som allt.

teknikåttanKvällsmys

Hej vänner! Jag är ligger hemma efter en lång men fin dag, dock bröts det härliga när jag insåg att jag har tyskaprov imorgon, så nu ska jag plugga resten av kvällen. Men bortse från det!

Vi var lediga från alla lektioner eftersom vår klass tävlade i tekikåttans regionsfinal! Det var jag, Evelina och Axel som tävlade för våran klass för det mesta, men andra var också med ibland. Vi vann vår semifinal och i finalen kom vi tvåa, så det var ju bra, antar jag. Men det var surare än citron att vi var tvåa när ettan fick åka till Umeå och tävla i riksfinalen ju! Hur som helst vann vi faktiskt 5000 svenska riksdaler till klassresan - katshiiiing, klirrrrr klirrrrrrrr -  och de som hade tävlat fick varsit usb minne också (ännu mer katshciiiing, jag menar - det är ju fett dyrt att köpa!). Ingenting jag direkt har ångest över alltså.

Skulle bara vilja passa på och skryta om att jag cyklade ändaaaa dit och hem (guldstjärna i kanten, eller vad) och det gick la snabbt också, tycker jag! Efter tävlingen tog jag en maxburgare på varmagubben i sällskap av Elias och Emma. Jag har alltid varit väldigt skeptisk till varma gubben och dömt honom, men nu har jag insett att den är underbart varm och gosig att sitta på. Och inte behöver man frysa ett dugg. Hur skönt är inte det? <33333333333333333333333333333333333333333 (tönt-elsa är tillbaka) Jaja, sedan när jag kom hem åkte jag till gränby med familjen och tittade lite i affärer. Hittade inget som fick följa med hem, men det gör inget, för jag är väldigt pank för tillfället. Kram!

when you're dreaming with a broken heart, waking up is the hardeast partKör på vit vanlig tröja dagen till ära. Klippte bort ansiktet och det ser ut som jag gör värsta fjortisminen med läpparna, men nu ska vi inte leka poliser. Rebeller som vi är.

Cool morgon alltså. Nejdå. Jag ska snart cykla iväg till teknikåttans regionsfinal och jag är NOLL (ZERO, NULL, CERO) taggad! Men det kommer nog på plats. Igårkväll tillverkade jag och Emma en lagon fin skylt till klassen och efter det gick vi på en promenad runt ån. Riktigt mysigt faktiskt! Men vi hörs senare med tävlingsresultatet och allt - whey spännande. Eller.. SÅKLART! Eller... ;)

Ledsen att jag inte hunnit skriva något på...

Ledsen att jag inte hunnit skriva något på sistone, men jag har fullt upp ska ni veta! Igår gick jag i skolan, sedan var jag kvar och arbetade till teknikåttan. Efter det bar det av till dansstudion och sen hann jag inte så mycket mer än att äta innan jag skulle sova igen.
Idag var jag hos läkaren på morgonen men jag fof bussen ut till skolan igen innan lunch. Efter lektionernas slut åkte jag ner till stan igen med Bahar. Sjukt hur jag har saknat henne på några dagar bara, gosen! Jaja, nu ska jag snart äta lite och sedan bär det av till Emma ett tag.
Rackarns vilket intressant inlägg jag levererar också. Så jag avslutar med en mysterisk fras a la töntvarning: ha det gött!

mintgrönt

ginatricot

Jag älskar de mintgröna jeansen på ginatricot! Provade dem på gränby i lördags och funderar starkt på att köpa dem. Men det får vänta ett tag iallafall! Men gina har faktiskt fått in mycket fina kläder den senaste tiden, de har verkligen ryckt upp sig efter fjortislinnena som förut var det dem sålde ungefär.

sommarklänning


Blommiga klänningar är inte riktigt min grej, men denna föll sååå fint på, så jag funderar verkligen på att köpa den. Vet dock inte om det är det jag vill lägga mina pengar på just nu!

vi krossade våra drömmar, vi samlade spillrornaBlev hemma från skolan idag. Har haft jobbigt med magvärk, huvudvärk och redigt illamående. Jag är egentligen inte så sjuk, men jag skulle inte kunnat sitta igenom lektionerna. Så jag har jobbat lite hemma med skolarbete istället under de stunder jag inte mått så dåligt. Riktigt trevligt va? Att "ta med sig skolan hem". Som att den inte fanns bättre. Nu ska jag dricka juice och stoppa i mig vindruvor, för det är så jag brukar rulla när jag mår dåligt. 

Åhhhh, på tal om just ingenting: Jag såg nyss på tvn i bakgrunden och jag såg reklamen för fritidsbusskortet eller vad det nu heter. Alltså, förlåt, förlåt, förlåt, men både självaste reklamen och skådespelarinsatsen är ju inte direkt imponerande. Tyvärr måste jag meddela att den hamnar etta på min sämsta-reklamerna-lista.

rest in peaceHundra år sedan titanic sjönk och trots att jag inte längre är världen mesta nörd, så satt jag jag uppe med tända ljus och läste ur min favorit titanic bok! Sorgligt värre, men man ska inte gräva ner oss i förflutna hemskheter.

sweet dreamsMin lilla, fina drömfångare. Hemmagjord, men det gör inget. Jag tycker ärligt talat att det har hjälpt. Fast ja, jag är inte vidskeplig, det är ju antagligen bara ett sammanträffande att jag inte drömt mardrömmar den senaste veckan. Jaja, för att komma till det jag först ville säga: Godnatt och sov gott vänner!

'cause she's smiling in the rain, through harsh and through the painHehe, jag ser lite bortkommen ut, men det är bara för att fylla ut bloggen lite tänkte jag.

Godmorgon världen! Här är jag igen, det ni alla väntat på, längtat efter, drömt om... Skämt åsido. Idag är det lördag och jag ska fixa omkring på mitt kära rum, sova och eventuellt kolla på kläder. En ny dag, nytt väder, ett nytt jag och nya kläder - som man brukar säga. Eller ja, egentligen är det inte speciellt många som säger så, meeeeeeeen, ibland anväder jag mig av ogenomtänkta ordval.

Hur som haver, jag ville bara passa på att klargöra att jag officiellt är ett snäpp närmare frisk igen! Jag gick ju som sagt hem från skolan tidigare igår, eller jag hann egentligen knappt till skolan innan jag beslöt att gå hem. Jag mådde helt enkelt dåligt, ont i halsen, hängig och minimal dos av feber. Men sedan spenderade jag hela dagen hemma oss farmor, ömsom sovandes ömsom ätandes, och voila - värsta mirakelkuren ju!

kaoz

Oj, det blev lite knas med förra inlägget, endast halva publicerades. Mobilen levererar kvalité, som vanligt typ. Jaja, jag orkar inte skriva allt igen så jag säger bara go kväll och avlägsnar mig härifrån. Ha det gott!

change your mind

Förändrade planer; jag walkoverar Norrland pga sjukdom. Riktigt tråkigt, men nästa vecka ska jag till Finland och då vill jag vara frisk! Så jag planerar att vara hemma och fixa på mitt rum samt sova hela helgen. Jag har även träning, plus att jag verkligen vill träffa min gose Bahar.

Just nu kollar jag halvt på bron till terabethia, som går på sjuan. Gammal barnfilm som både levererar minnen och en ung Josh Hutcherson. Han är Peeta i hungerspelen, ni vet.

packningCravings efter le sommeur, varför blir det bara inte varmt? Fy, det är ju snart maj månad!

Kvällen har varit körig uppiett! Plugg, städa rum och packning tills imorgon stod på schemat, då åker jag och Bahar nämligen till Norrland över helgen. Det kommer därför bli skralt med inlägg under helgen men jag kanske tidsinställer något, eller
mobilbloggar, annars är jag tillbaka till veckan. Sov gott vänner!

120412Ph: arkivet

Hann inte titta in här igår och knappt i förrgår heller, jag har varken haft tid eller lust ärligt talat. Jag har faktiskt inte mått på topp de senaste dagarna, fysiskt och psykiskt, vilket kanske inte är så konstigt såhär efter lovet. Och som grädde på moset börjar jag känna av halsont igen - när jag ÄNTLIGEN blivit frisk liksom.

Igår slutade vi halv fyra och efter det skulle klassen till aulan och repa inför kvällen. Vi skulle nämligen visa upp musikteatrar för föräldrarna, som vi jobbat med på kulturtiden. Efter det gick vi till pizzerian bredvid skolan och år, och sedan återvände vi till skolan. Framträdandet gick okej, och var defenitivt inte värt ångesten jag tidigare känt över att sjunga men min skadade röst.

För att förflytta oss till dagen, då jag hade håltimme från kvart i två, men vi stannade kvar i skolan och byggde till halv fyra då jag hade utvecklingssamtal (det gick bra). Sedan åt jag morotskaka på gränby och blev kär i en virkad väst, som jag tyvärr inte kan köpa men men. 

första dagen avklarad

Första dagen i skolan är nu avklarad! Dagen gick förvånansvärt lätt fram, tills jag gick ut och insåg vilket jävla väder det var. USCH - iskallt regn och motvind på det! Efter skolan var jag i kyrkan ett tag innan jag snabbt gick hem och bytte om till träningskläder, och sedan åkte jag till dansen. Av alla endorfiner fick jag värsta glädjeattacken, men när det la sig blev jag istället redigt trött. Så jag duschade och sedan stoppade i mig pommes, ägg och majonäs (TIPS!!!). Nu återstår bara att borsta tänder innan jag går och lägger mig tidigt och sover ut. Godnatt gosar, sov fint!

min påskJag har ätit, ätit och åter ätit. Jag har sovit i en hög av gosedjur på min systers rum tills dess att jag fick inviga mig nymålade säng igen. Jag åt mer. Lyssnade på musik. Vilade och åt. Sedan fixade jag lite mer på rummet... och åt godis. Jag insåg att min favoritsmak på macaroner är hallonsmak och ja, sedan vilade jag bara ännu mer, vilket jag verkligen behövde. Nu måste jag däremot bita i det sura äpplet och skriva klart en berättelse till svenskan - en mer eller mindre omöjlig uppgift eftersom jag har total skrivkramp. Så önska mig lycka till vänner och åter igen: Glad påsk!

Glad påskGlad påsk på er! Idag är det påskafton vilket innebär att man måste ge ge mig mat eller godis för att jag ska vara nöjd. Det lär antagligen också bli en ganska invecklad påskäggsjakt a la familjen Karlsson. Nej nej, vi kör inte på skattkartor eller något sådant, utan satsar (eller ja, mamma och pappa måste ju komma på och organisera allting) med olika delmoment och etapper fram till att få veta vart äggen finns. Spaceat värre, men traditioner är traditioner och även om jag kanske är lite för gammal för såna saker, så kan jag ju alltid skylla på att jag har min lilla syster om jag inte vill erkänna att det faktiskt är väldigt kul. Hoppas att ni får en härlig dag med nära och kära, samt att ni får en ordentlig godishög att stoppa huvudet i. Som en struts ungerfär, om ni undrade hur jag menade med stoppa-huvudet-saken.

Var tvungen att skriva av mig, för jag log...

Var tvungen att skriva av mig, för jag loggade in på fb & det tog hela två minuter mobilen slängdes i golvet i totalt psykbryt. ALLA mår dåligt ibland, det är inget du är unik om. Jag förstår verkligen att det kan vara jobbigt hemma, i kärlek osv & skriv det på facebook om det får dig att må bättre, det är inte min grej, men gör det du. Däremot saker som att skolmat=kattmat gör mig så grymt sur av någon anledning. Vi är så äckligt bortskämda att vi gratis får god mat fem dagar i veckan. Ja, ni hörde rätt; maten är faktiskt GOD. Inte varje dag kanske, men det är den väl inte hemma heller? Och jag kan GARANTERA er att det INTE är kattmat vi serveras! Barn svälter till döds och ni slänger mat utan att ens smaka på den. Fuuu vad sur jag blir (hej hormonbomb)

En tredjedel av den jag var går hem, för en är krossad, en är din.

Från och med du - Oskar Linnros

Chris Martin - Paper loving

Håkan - Kom igen lena

Bow Wow -
Ain't thinkin 'bout you ft. Chris Brown


The Kooks - Seaside

Party party party, heeeela påsken! Nej, det brukar inte riktigt bli så va? Så istället tänkte jag ägna en tanke åt några gamla underbara "sitta-ensam-och-lyssna-på-rummet"-låtar. Om ni hittar ett litet kryphål mellan ätandet och påskäggsjakten.

SkärtorsdagDessa mästerverk tillverkade jag och Emma till Bahars födelsedag. Ni skulle bara smakat! (mobilkamera bild=dålig kvalitet)


Hej vänner! Snart är påsken igång på riktigt, men först ska vi ta oss igenom skärtorsdagen. Kanke kommer det några små påskkärringar och tigger efter godis, som man ju enligt någon konstig tradition inte längre ska göra på påskafton, utan på skärtorsdagen. Hur gick det till? Världen går utför alltså... Haha, nej men förutom påskgodis har jag tänkt få min syster att joina mig på en kladdkaka till eftermiddagen (jag är helgrym på att baka, host hooost). Annars ska jag måla lite mer på mitt rum. Där det förövrigt stinker målarfärg så mycket att jag numera är bosatt inne hos mig syster, om jag inte redan berättat det. Det har blitt riktigt mysigt faktiskt, lite som back in the old days när vi delade rum. Usch, vad jag ogillar folk som lägger in jätte mycket engelska när de pratar - okej, jag kastar inte sten i glashus nu, mer klippblock i glas slott, men men. Det är först när jag hör någon annan göra det, som jag inser hur extremt hej-jag-har-ingen-humor-men-försöker-verka-charmig-ändå-ish det låter. (Obs! Det gills inte om man måste prata engelska för att man tappat bort eller inte kan den svenska verionen av det man vill säga, då är det luuuugnt.)

Ahhh, hur jag alltid lyckas spåra ur. I varje inlägg. Jag börjar liksom på samtalsämnet insekter (okej, jag skulle aldrig nämna något så hemskt som insekter i min blogg. Förutom nu då... Och jag vet att de är nödvändiga och bla bla bla, men det är ändå det äckligaste jag vet) och slutar med att berätta om mina åsikter angående skolmaten. Ja, det var väl ungerfär dit jag tar mig just nu, vi kan fortsätta på detta totalt ointressanta samtalsämnet senare. Kram!

TitanicIdag gick jag upp tidigt, åt frukost duschade mig snabbt och fixade mig. Sedan fastnade jag framför tvn en stund innan jag gick för att möta Bahar. Vi åkte ner på stan och kollade på  Titanic i 3D, något jag väntat på i cirkus tre år. Jag blev lite besviken på 3D effekterna - de märktes knappt - men filmen är ju så grymt bra och bara att se den på en stor bioskärm är ju en upplevelse försig. För er som inte känner mig inpå köttet så vill jag bara informera er om att jag är ungefär världens störst fan av titanic, både filmen och självaste händelsen. Jag har 4-disc "Ultimate collectors edition" på filmen och i mitt rum har jag bland annat en titanic värmeljushållare, anteckningsbok, två böcker om skeppet, flera tavlor, ett foto på familjen på en fejkkopia av landgången till titanic när vi "går på" båten och även en fejk kopia av halsbandet Le cour de la meer (min stavning på franska alltså, gryyymt) som dem pratar om i filmen. Allt köpt för ett par år sedan när jag var mitt inne i mitt djupaste nörderi (åh vad töntig jag var, hahah). Nu efteråt förstår inte jag heller varför en elvaårig Elsa var så intresserad av detta uråldriga skepp, men men, jag  var iallafall ingen tvspels-nörd och det är ju en bedrift i sig.

They see me trollin', they hatin'Hahahahah, sääämst humor!


Jag har varit hemma hela dagen, förutom när jag gick till ica och handlade lunch. Jag har målat på min säng och kollat på första dvdn av titanic (den andra dvdn spar jag tills biopremiären imorgon). Det blev jätte fult, det jag målade alltså, lite shabby chic fast på ett fult sätt. Men jag ska måla typ tre lager till så det lär ta sig så småningom. Såsmåningom alltså. Nej, men jag känner att jag blivit väldigt tänksam på sistone. Ett tecken på att jag varit för mycket ensam med mina tankar alltså. Jag är antagligen inte speciellt långt ifrån att fundera ut meningen med livet eller något sådant poetiskt, det skulle inte förvåna mig iallafall. Nej, men ni hör ju på mig "hheeeeej idag har jag.. ehhh.. målat en säng, ätit mat, vilat.." lagom kul.

Q/A


Anonym
om
Cause two can keep a secret if one of them is dead.:
Vad har du valt för gymnasium, något tips om hur man ska välja? Jag ska välja nästa är och jag är jätte orolig att välja fel :(
Svar: Nej men jag är 97a så jag ska också välja gymnasium nästa år, så jag vet inte direkt. Jag är själv lite orolig, men jag tycker inte du ska oroa dig för mycket. Gymnasium är viktigt, men inte livsavgörande. Om du inte vet vad du vill bli på någon kant tycker jag att du borde välja en väldigt öppen linje som tex. natur, sam eller ekonomi, eftersom du då kan bli i pricip vad du vill efter gymnasiet. Så satsa på att hitta en skola du trivs på och välj en öppen linje, så tror jag att allt kommer bli skitbra! Kram

Anonym om Sommarklänning:
vet du om den fortfarande finns kvar?:)
Svar: Jadå, jag såg den på gränby idag och på stan igår, så det finns den nog definitivt!

Anonym om I'd like to be everything you want:
Varifrån ? :)
Svar: Cubus :)

Anonym om När alla löften klingar falskt:
lägg ut en bild på tröjan!
Svar: Fixar det så snart jag hunnit ta en bild på den (imorgon alltså hehe)

När alla löften klingar falsktGrattis på 38-års dagen världens bästa, finaste Håkan!

Eftermiddagen spenderades på gränby med systern. Jag hittade en tröja på ginatricot (kors i taket) som jag nu sitter och inviger framför tvn. Om ni är intersserade av ännu mer detaljer så är den jätte mjuk och i angora ull - wunderschön! Åh, vad töntig jag är. Att någon ens läser detta, alltså tjejen är pinsam. Haha, nej då. Jag är så charmig så. På tal om charmighet: Jag vill ha en hamster. Hamstrar är mina soulmates, typ dom ända i världen som har större kinder än mig (bulldoggar borträknat). Plus att dom är redigt gosiga och söta, samt lagom stora och man behöver inte gå ut på promenad med dom varannan minut. Och så har man dom i famnen och så kryper dem upp och lägger sig med nosen i håret och nafsar till lite. Hur sött är inte det liksom? Åh, nej nu ska jag övertala min syster om att hamstrar står skrivet i vårt öde, vilket inte blir särskilt svårt. Sen ska jag övertyga mamma och pappa, och det är där min vackra plan går i lås. Och på tal om lås. JAG HAR TAPPAT BORT MIN SKÅPNYCKEL TILL SKOLAN. Det brukar alltid bli såhär på loven, men denna gång hittar jag verkligen inte nyckeln. Illa. Det kommer alltså bli den sjätte gången jag knipsar låset detta läsår och vaktis kommer säkert retas med mig. Han har börjat känna igen att det är jag vid det här laget. Sådär lagom kul. Men nu ska jag sluta skriva och anledningen  till det är inte alls att jag känner att jag borde sluta nu innan jag spårar ur ännu mer, eller jo förrästen, det var faktiskt bara därför. Ha det!

Andreas MoeAndreas Moe på Salafestivalen i höstas!

Jag har fått dille på Andreas Moe, verkligen. Speciellt Long time, som jag verkligen aaaaldrig tröttnar på. Det är bara att gå in och söka på youtube, vänner, ni kommer inte ångra er!

I'd like to be everything you wantFick med mig denna blus från staden igår, känner att det är behövligt att fylla ut garderoben med fina vår- och sommarkläder.

April fool's day


God morgon (eller  ja nu är det väl mer lunchtid, men men) på er! Idag är jag hemma med min lillasyster eftersom föräldrarna jobbar över lovet. Vi kanske beger oss till stan eller till gränby och spanar in lite kläder, vi vet inte riktigt än. Igår var det ju som sagt första april - årets värsta dag. Jag blev utsatt för mer eller mindre hemska och usla skämt, men även några som faktiskt var ganska charmiga. Själv höll jag mig mest till sanningen dagen till trots, men det är så jag brukar göra. Jag är för dålig för att komma på lagom roliga saker, utan att det går över gränsen, haha. Kram!

Planer


Mitt mörka vinterhår. Jag överväger starkt att bli ett snäpp blondare, men jag vågar faktiskt inte. Jag har aldrig färgat mitt hår och jag vill inte börja slita på det redan nu när jag är ung och inte har något gråhår att dölja. Fast shit vad snyggt med  smårufsig, axellång page, askblont hår och dip dye i topparna. Tänk er, asså baaam va snyggt. Jag dör lite smått. Jag får överväga saken. (Hahaa, det där med dip-dyeen kommer jag aldrig våga, men pagen däremot..)
Idag ska jag träffa Bahar innan träningen, sedan ska jag till träningen och efter det ska jag hem och måla om min säng. Jättelång sammanfattning av mn dag, men jag har ju ett sånt fartfyllt liv att man bara inte vet vad man ska skriva, eller? "Elsa, vi vet att du ljuger.." Ironi people, ironi. Kraaaaaaaaaaam!

SommarklänningFörutom ett par jeans har jag även fått med mig denna enkla sommarklänning hem från gränby. 149 kr på hm, och sådär lagom lätt för en varm sommardag på västkusten. Åh, vad jag längtar dit! Och jag är ju iofs ledig från skolan i och med påsklovet men det är väl ganska mycket grymmare med sommarlovet, då det är varmt och härligt utomhus.

Pavlova


Yesterdays' accomplishment! Den supergoa efterrätten pavlova. Den består av marängbotten, lemoncurd, grädde och frukt. Det var riktigt gott (väldigt sött men ändå fräscht) och dessutom inte så krävande att laga, vilket är bra om man har lika mycket tålamod som mig ungerfär. Tips!
RSS 2.0